Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2010 11:16 - Създателят на "Уикилийкс" - сред най-издирваните
Автор: admiral Категория: Политика   
Прочетен: 5803 Коментари: 7 Гласове:
36


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Създателят на "Уикилийкс" - сред най-издирваните


Междувременно еквадорският президент Рафаел Кореа отхвърли отправената от заместник-външен министър покана към Джулиан Асандж.
Интерпол постави създателя на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж в списък на най-издирваните лица, след като шведските власти издадоха заповед за неговия арест по подозрения в сексуално насилие, съобщи Асошиейтед прес.
Международната полицейска организация с централа в Лион, Франция, издаде така наречената "червена бележка" за родения в Австралия Асандж, което е равносилно на включването му в списъка на най-издирваните заподозрени.
Решението на Интерпол се очакваше,след като в средата на ноември шведски съд одобри искане за привикването на 39-годишния Асандж за разпит.
"Червената бележка", която беше публикувана на сайта на Интерпол, вероятно ще затрудни пътуването му в чужбина.


Асандж, чието местонахождение е неизвестно, е заподозрян в изнасилване, сексуален тормоз и незаконно принуждаване към секс.Той отхвърля обвиненията, които произтичат от срещата му с две жени при посещение в Швеция през август.
Междувременно еквадорският президент Рафаел Кореа отхвърли отправената от заместник-външен министър покана към Асандж да живее и работи в южноамериканската страна, предаде Асошиейтед прес.
Поканата от заместник-външния министър Кинто Лукас не е била одобрена нито от външния министър Рикардо Патино, нито от президента, заяви самият Кореа пред журналисти.
По-рано Патино загатна, че лявото еквадорско правителство се отдръпва от идеята да предостави убежище на създателя на "Уикилийкс". Предложението трябвало да се обмисли от законова и дипломатическа гледна точка, заяви той.
В понеделник Лукас заяви, че Еквадор е готов да предостави на Асандж право на пребиваване "без никакви проблеми и без никакви условия".
В същото време той предложи на 39-годишния австралиец да даде пресконференции във връзка със секретните документи, които неговият сайт публикува преди няколко дни и да обучи еквадорски следователи.

"Дисиденти" в "Уикилийкс" в разногласие с основателя му Джулиан Асандж искат да създадат отделен сайт, който да е подобен на сегашния, съобщи бивш исландски член на "Уикилийкс", цитиран от Франс прес.
"Искаме да лансираме система, различна от Уикилийкс", обясни 25-годишният студент по история Херберт Снорасон. Проектът му обаче почива на "сходни идеи" с "Уикилийкс", който през последните месеци публикува стотици хиляди поверителни държавни документи.
В проекта участва и германецът Даниел Домшайт-Берг, който под името Даниел Шмит бе говорител на "Уикилийкс" преди шумно да го напусне през септември.
"Това е проект от различен тип. Не сме в съревнование и той не трябва да се приема като конкурент на "Уикилийкс", заяви Снорасон, без да съобщи името на бъдещия сайт.

Докато "Уикилийкс" събира документи и ги публикува в сайта си, новият проект ще е "безопасно убежище, където хората ще могат да пращат информацията си без самоличността им да се свързва със съдържанието им", каза Снорасон.

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж е критикуван за тираничното си управление на организацията
Снорасон обаче подчерта, че новият проект "не е лична нападка срещу Джулиан Асандж или Уикилийкс".
Той увери, че проектът ще бъде лансиран "много скоро", но не посочи колко души участват в него.

Следваща мишена на разобличенията в сайта "Уикилийкс" ще бъдат големите банки, съобщи самият Асандж в интервю за сп. "Форбс".
Той обещава, че в началото на следващата година ще бъдат разпространени хиляди документи на водещи американски банки, чиито имена той отказал да назове.
Според неговите очаквания разкритията непременно ще доведат до разследване и дори реформи в дейността на финансовите институции.
Асандж посочва също пред "Форбс", че в бъдеще планира да разпространи разобличителни материали за известни в цял свят предприемачи и някои фармацевтични компании.



http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3443071


Тагове:   най-издирваните,


Гласувай:
36



1. omirotvoritel - Тези са национални предатели. К...
01.12.2010 12:05
Тези са национални предатели. Крайно време е да ги осъдят.
цитирай
2. misbis - стар номер на скандинавците
01.12.2010 14:00
платили на 2 разюздани блондинки да свидетелствуват как ги е изнасилил.Типично е в скандинавиа, приготвят комплота внимателно и е лесно юридически, защото обществото и законите са феминистки, и само да си докоснал мадамата извън устава им, без да познаваш законите- си зад решетките.
Както тези германци,които ги осъдиха, в сауди арабиа защото се возили в една кола без да са женени.а те не са знаели закона.знаел-незнаел....
цитирай
3. kormoran - Естествено, че ще бъде отритнат от ...
01.12.2010 16:03
Естествено, че ще бъде отритнат от всякъде. Кой би се доверил на такъв жалък предател? Нали утре и него ще изпорти за пари.
цитирай
4. анонимен - M
03.12.2010 09:12
На този скоро ще му видят сметката явно.
цитирай
5. анонимен - ВИНАГИ ИМА ПО ЕДИН....
04.12.2010 15:44
...КОЙТО ЩЕ ИЗВАДИ КИРЛИВИТЕ ГАЩИ НА ВЛАСТТА!
НЕРДЕ ,..."УИКИЛИЙКС",......НЕРДЕ , "АРХИВА НА МИТРОХИН"-КГБ!!

ЩОМ ИМА ХОРА, КОИТО ПЛАЩАТ ЛУДИ ПАРИ ЗА ТОВА.....КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА??!
....ТО И В БЪЛГАРИЯ , ИМА СУМА МАТЕРИАЛ.....АМА ,НЯМА МЕДИЯ ,ГДЕТО ДА ПЛАЩА....!
ТАКИВА "МИЛИ КАРТИНКИ" ОТ ....ЛЮБИМАТА НИ ТАТКОВИНА ЩЕ ИЗПЛУВАТ, ЧЕ МИ Е МЪКА ,САМО КАТО СИ ПОМИСЛЯ!

САМО ДА РАЗМАХА НЯКОЙ ,ПАЧКА.....И ГЛЕДАЙ КАКВО ЩЕ СТАНЕ...!
ВСИЧКИ "СЕКРЕТНИ ДОКЛАДИ" НА ДАНС И РАЗНИ ДРУГИ... ЩЕ ЛЪСНАТ ,....КАТО МОМИНО ДУПЕ, В ГРАДСКА БАНЯ!
цитирай
6. анонимен - ПАРИТЕ ВИНАГИ СА "РИСК"....
06.12.2010 21:42
ПАРИТЕ, СА ВИНАГИ "НЕОБХОДИМОСТ"....НО, НИКОГА НЕ СА" ВСИЧКО" НА ТОЗИ СВЯТ.....!
ТЪПАКЪТ И ПРОСТАКА---НИКОГА, НЕ ОСЪЗНАВАТ ТАЗИ ИСТИНА!
цитирай
7. анонимен - Съвземете се заблудени!
06.12.2010 22:02
Клюки от измислен сайт и театро за тъпанари.Нима такива клюки от донесения може да са новини.Дори да са няма нищо ново!Всичко се знаеше, но медиите не набираха смелост да пишат за това.Сеирджий!:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: admiral
Категория: Политика
Прочетен: 63330
Постинги: 10
Коментари: 24
Гласове: 1071
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930